top of page

ARCHIV

Pýthický Dušek, astronautka s nebozezem a Lipavský slaví chanuku

Nikoli jen významné události uplynulého týdne ve Zpětném projektoru: Hin sa hukáže, jaké budou Vánoce. Diverze nebozezem. Progresivní Tálibán. Konečně pozitivní přístup ke koronaviru. Kulhánek a standardy nových technologií. Antisemitsko-geografické přezdívky a kandidát Lipavský slaví chanuku.



Hin sa hukáže, jaké budou Vánoce

Ladislav Dušek, muž, který přežil ve své funkci ředitele zdravotnických statistik 4,5 ministra zdravotnictví, národu představil, jak se bude situace s novou nastupující mutací koronaviru Omikron vyvíjet. „Do Vánoc budeme vědět, jak to je,“ sdělil během poslední tradiční covid prezentace svého úřadu. Maličko tím zavzpomínal na pozapomenutého ministra zdravotnictví Jana Blatného, který na jaře již rok zkoušenému národu sdělil, že situace s covidem se buď zlepší, zhorší, případně zůstane stejná. Duškovo vyjádření nicméně zcela zapadá do dlouhodobé strategie boje s covidem dosluhující vlády. Tak nezbývá než počkat, jaké ty Vánoce budou. Buď bude o Vánocích sněžit, pršet, nebo bude svítit slunce a s tím Omikronem to také nějak dopadne.


Diverze nebozezem

Ruský list Izvěstija obvinil americkou astronautku Serenu Auñón-Chancellorovou ze sabotáže. Astronautka měla (pravděpodobně nebozezem, pozn. ZP) navrtat díru do kosmické lodi Sojuz ve stavu beztíže. Důvodem neměla být sabotáž ruského kosmického výzkumu, ale její stesk po domově (údajně řešila nevěru svého manžela). NASA nařčení své astronautky rezolutně odmítla včetně toho, že by astronautka měla partnerské potíže. Nakonec obvinění nepotvrdil ani Roskosmos. Ale díra v Sojuzu prostě byla a měla velikost mexického dolaru. To je pak vše nad slunce jasné a astronautka se snad s manželem dohodne na střídavé péči.


Progresivní Tálibán

Vláda islamistického hnutí Tálibán zveřejnila novou vyhlášku, podle které ženy v Afghánistánu již nemají být považovány za majetek, a dokonce musí vyslovit souhlas s nabízeným sňatkem. Posměváčci a rádoby odborníci, kteří po nedávném převzetí moci Tálibánem varovali, že je to pořád ten stejný Tálibán, se teď mohou jít někam zahrabat, nebo se aspoň trochu zastydět. Předpokládáme, že mezinárodní společenství již chystá odmrazení zabavených afghánských miliard a Evropská unie připravuje otevření svého zastoupení v Kábulu. Je jasné, že progresivismus v Afghánistánu prostě vítězí.


Pozitivní přístup ke koronaviru

Ministr Vojtěch a nověji i hlavní hygienička Svrčinová měli pozitivní test na koronavirus. Pokud jde o koronavirus, je to v poslední době snad to jediné pozitivní, co se naší stále-ještě-vládní garnitury týká.


Kulhánek a standardy nových technologií

Podle ministra Kulhánka by měla být EU lídrem v nastavení standardů nových technologií. Pokud jde o nastavování standardů, technických specifikací, regulací, certifikací a homologací, tak tam nemáme o budoucím (jakož ani o stávajícím) leadershipu Evropské unie naprosto žádnou pochybnost. Jen těch nových technologií takhle nejspíš moc nevznikne.


Antisemitsko-geografické přezdívky

Kulhánkovo zamini se v týdnu odhodlalo k naprosto správnému kroku, když při hlasování o rezoluci Valného shromáždění OSN, že jediný mezinárodně akceptovatelný název pro Chrámovou horu v Jeruzalémě je jeho arabská, resp. muslimská varianta, hlasovalo jednoznačně proti. Proti tomuto nevyžádanému dárku k chanuce bylo celkem 11 zemí včetně Kanady, Austrálie a Spojených států. Ze zemí EU bylo vedle ČR proti již jen Maďarsko. Několik dalších států, včetně Německa, Rakouska, Nizozemí či Slovenska se zdrželo. Naopak pro rezoluci aktivně hlasovala kupříkladu Francie, Itálie, Polsko, Belgie, Švédsko, Irsko nebo Lucembursko. Evidentně již dospěla doba na společnou evropskou zahraniční politiku provozovanou jednotně na základě kvalifikovaných většin. To je naprosto jasné.


Kandidát Lipavský slaví chanuku

Kandidát na post ministra zahraničních věcí, Pirát Jan Lipavský, začíná (jak úderně píší soudružky ze Seznam Zpráv) před schůzkou s prezidentem Zemanem nadbíhat proizraelským kruhům. Mimo jiných prosionistických prohřešků se měl také zúčastnit oslavy chanuky na izraelské ambasádě. Markéta Pekarová-Adamová se snažila na Twitteru vyvolat zdání, že prospektivní zaminir dorazil na velvyslanectví sám a dobrovolně a že jej tam nemusela dovléci silou. Konkrétně se vyjádřila tak, že se na „...izraelském velvyslanectví … při příležitosti oslavy chanuky potkali s Honzou Lipavským”. Je jasné, že je to hra. Při pohledu na fotku z inkriminované události je totiž na první pohled patrné, že Jana Lipavského s nasazeným respirátorem FFP2 je nemožné identifikovat. Náhodné chanukové setkání tedy vylučujeme, ale na druhé straně se na Lipavského podporu přesunu ambasády z Tel Avivu do Jeruzaléma upřímně těšíme.


Vážení a milí čtenáři, takový byl poslední Zpětný projektor, přejeme Vám krásný týden.


Redakce CEVRO ARENY.


 

Zpětný projektor přináší každé pondělí komentář k dění uplynulého týdne, nikoli nutně jen k významným událostem. Jedná se o nedůsledný retrospektivní editorial minulého týdne na CEVRO ARENĚ, ale i jinde.

164 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

תגובות


NEJČTENĚJŠÍ

HLAVNÍ PARTNER

1.png

PARTNEŘI

CZ_DEFENCE_ctverec_claim_krivky.jpg
Screenshot 2021-05-27 at 9.58.59.png
bottom of page